top of page
Thén Anita

Thén Anita

Tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, irodalomterapeuta

Pszichológusi diplomámat 2006-ban szereztem a Károli Gáspár Református Egyetemen. Pályám során lehetőségem adódott többféle területen tapasztalatot szerezni, sokféle élethelyzettel, problémakörrel találkoztam. Kezdetben szociális területen, majd az oktatás - nevelés különböző szféráiban, Pedagógiai Szakszolgálatnál („Nevelési Tanácsadóban”) és intézménypszichológusként dolgoztam. Jelenleg egy Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottságában dolgozom, különböző életkorú gyermekek, serdülők diagnosztikai vizsgálatát végezve. Emellett egy olyan Alapítvány Családkonzultációs - Családterápiás Szolgáltatásában is tevékenykedem, amely különböző sérültséggel élő személyek és családjaik megsegítésével foglalkozik.

Pszichológusi pályafutásom során számos esetben tapasztaltam, hogy a specifikus élethelyzetekben megélt nehézségek, veszteségek- és a kapcsolódó érzések feldolgozását rendszerszinten, a család egészére fókuszálva szükséges segítenem. A hozzám forduló családok minél szélesebb körű támogatása- és az ahhoz szükséges ismeretek, szakmai tudás elmélyítése érdekében többféle szakmai továbbképzésen vettem részt. 2014-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karán tanácsadó szakpszichológus szakon, családi és párkapcsolati tanácsadás specializációs szakirányon végeztem, majd a későbbiekben ugyanitt általános és családügyi mediátor szakképzettséget szereztem. A Magyar Családterápiás Egyesület keretei között 2014 óta veszek részt családterapeuta képzésben; jelenleg a záró szakaszban, folyamatos szakmai szupervízió mellett családterapeuta jelöltként is dolgozom. Továbbá, aktuálisan a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél folytatom tanulmányaimat.

Szakmai tapasztalataim az elmúlt évek folyamán lehetővé tették, hogy sok, különféle korcsoportba tartozó személlyel (gyerekekkel és felnőttekkel) és családjukkal-, illetve sokféle problémahelyzettel találkozzam és dolgozzam; jelenleg a valamilyen sérültséggel, fogyatékossággal élő személyek és családjaik támogatása képezik munkám gerincét. Ugyanakkor nagyon gyakran találkozom különböző magatartási-, vagy tanulási nehézségekkel, érzelmi - hangulati problémákkal küzdő gyermekekkel és szüleikkel, akik családi életükben, a gyermek nevelése, megsegítése kapcsán tapasztalnak valamilyen elakadást; tanácsot, iránymutatást szeretnének. A pszichológiai tanácsadási folyamatban a klienssel/kliensekkel közösen együttműködve, rendszerszemléletben, a családi kapcsolatokra fókuszálva közelítjük meg a problémás kérdéseket, térképezzük fel az erőforrásokat, és gondolkozunk a lehetséges megoldásokon.

Örömmel várom jelentkezését a közös munkára, „együttgondolkodásra”, amennyiben úgy érzi, hogy:

  • aktuális élethelyzetében valamilyen elakadást él meg, nehezen talál rá a lehetséges megoldásokra,

  • konfliktusai adódnak párkapcsolatában/gyermekével való kapcsolatában-, vagy esetleg munkahelyén,

  • elbizonytalanodott szülői szerepében, nem tudja, miként segítsen gyermekének,

  • akár, ha szeretne a párjával/házastársával közösen gondolkodni a problémák új megközelítésén, egy szakember vezetése mellett….

Várom jelentkezésüket a honlapon található elérhetőségeken!

bottom of page