top of page
Felnőtt egyéni konzultáció

Pszichodinamikusan orientált terápiás megközelítések

A pszichodinamikus terápia központi kérdése, hogy hogyan jelennek meg a tudattalan folyamatok az ember viselkedésében. A pszichodinamikus terápia célja, hogy a kliens megértse és tudatosítsa, hogy hogyan befolyásolja a múlt a jelen viselkedést. A pszichodinamikus megközelítés képessé teszi a klienst, hogy felismerje a megoldatlan belső konfliktusokat, a régi rosszul működő kapcsolatokból eredő viselkedési mintákat, melyek jelenlegi tüneteit, életvezetési, kapcsolati problémáit okozzák. Ezzel is segítjük a pszichológiai rendelőben.

Forest Trail

Relaxációs, imaginációs módszerek

E módszerek gyakran más terápiás megközelítésbe ágyazottan kerülnek alkalmazásra. A relaxáció célja, hogy csökkentse a stresszt, illetve megtanítsa a klienst, hogy tudatosabban irányítsa testi érzeteit és ehhez kapcsolódva érzéseit. Az imaginációs technikák segíthetnek egy-egy helyzetre való felkészülésben, szorongásoldásban, illetve bepillantást nyújthatnak a tudattalan működések, érzések, kapcsolati mintázatok világába. Érdemes időpontfoglalás előtt kitölteni pszichológiai kérdőívünke

Rock Balancing

Kognitív viselkedésterápia

A kognitív viselkedésterápia általában időhatáros, tudományos bizonyítékokon alapuló módszer. Fő célja, hogy azonosítsa a gondolataink, érzéseink és viselkedéseink között fennálló összefüggéseket, a gondolkodásunkat jellemző torzításokat, és módosítva azokat, segítsen az alkalmazkodásunkat jobban segítő gondolatok és viselkedések kialakításában. Fókuszában a jelen áll, de sok esetben szükség van a múltból hozott rossz sémák tudatosítására és módosítására is.

Creative Thoughts

Humaszisztikus / Rogers-i megközelítés

E megközelítés alapfeltevése, hogy az ember fejlődésre képes, amennyiben a feltétel nélküli elfogadás, empátia és hitelesség biztosított számára környezete részéről. E megközelítést alkalmazó szakemberek segítik a klienst erősségei tudatosításában, saját fejlődési irányainak megtalálásában, önmaga kibontakoztatásában.

Beach Meditation

Krízistanácsadás

Bárki kerülhet élete során olyan helyzetbe, ahol az őt érő stresszmennyiség meghaladja megküzdési kapacitásait és nem látja a kiutat problémáiból. A krízistanácsadás segít a fókusz tágításában, a mozgosítható erőforrások megtalálásában, így lehetővé teszi, hogy a krízis kimenete pozitív legyen, önmagunk fejlődését, növekedését élhessük meg.

Hurricane Damage

Karriertanácsadás

Karrierünk, szakmai életutunk alakulása identitásunk fontos eleme egész életünk során. Amennyiben a választott hivatás, munkahely, munkakörnyezet összhangban van adottságainkkal, céljainkkal, értékeinkkel, úgy hozzájárul jól-létünkhöz. Szakembereink segíteni tudnak a pályaválasztás, karriertervezés, karriervezetés, kiégés-megelőzés területén. Ha ez komolyan érdekli, de döntéséhez, hogy szakemberhez forduljon-e több információra van szüksége, iratkozzon föl hírlevelünkre, melyet  a Főoldal alján tehet meg.

Volcano Hiker

Counseling in English

We have experts from several methods, with expertise in various problems who conduct therapies in English language as well. Please contact us for details.

Forest Trail
bottom of page