Gyermek terápiák

Komplex megközelítésű gyermekkonzultáció

A gyermekterápiák minden esetben szülőkonzultációval kezdődnek, mivel a szülő az, aki a legjobban látja gyermeke helyzetét, és aki a terápiás folyamat során is folyamatosan segíteni, támogatni tudja a gyermeket a változásban, fejlődésben. (A konzultáció előtt érdemes kitölteni egy pszichológiai kérdőívet.) Éppen ezért a szülőkonzultációk rendszeresek maradnak a folyamat végéig. A gyerekek életkoruktól függően játszanak, rajzolnak, "kreatívkodnak", szerepjátszanak a szakemberekkel, azonban e tevékenységek célja az öröm átélése mellett az is, hogy a gyermekek számukra ismerős nyelven fejezhessék ki érzéseiket, mutathassák meg konfliktusaikat és kereshessék azok megoldását.

Boy Playing with Toy Boat

Serdülő tanácsadás

A serdülőkor kiemelt időszak az ember élete során, mivel megélésben a legintenzívebb, változásokban legdúsabb időszak, ami így a fejlődés számára is óriási lehetőséget tartogat, de nehézség, elakadás, krízis veszélye is fennáll. Ebben az életkorban (14 év felett) a szülővel már ritkán történik konzultáció a fiatal nélkül a fiatal önállóságának megtámogatása, a terapeuta és a serdülő közötti bizalom megkérdőjelezhetetlensége miatt. E terápiás folyamatok sokszor rövidek, akár négy ülés is elegendő lehet pszichológiai rendelőnkben, pont az életkorra jellemző változások iránti fogékonyság miatt.

Teen Skateboarding

Szülőkonzultáció

Bármely életkor esetén előfordulhat, hogy a szülőnek merülnek fel olyan kérdései, aggodalmai, amiben szakember segítségét szeretné kérni. Gyakori kérdés, hogy egy problémásnak észlelt viselkedés valóban komoly gondot jelent-e, vagy van úgy, hogy a szülő nem érzi, hogy elég hatékonyan tudna kapcsolatba lépni gyermekével, megfelelően irányítani, segíteni őt. Ilyen esetekben már néhány alkalmas konzultáció is segítséget tud nyújtani. Érdemes a depresszióval foglalkozó pszichológiai kérdőívünket is kitölteni időpontfoglalás előtt.

Psychology Patient

Baba-mama konzultáció

A gyermek születése valódi csoda - és számos várt és nem várt nehézséget hoz, kérdést vet fel. A baba-mama konzultáció során a csecsemő jelen van az anya terápiás folyamatában, ami (logisztikai előnyei mellett) nagyon segíti azt, hogy az anya-gyermek kötődés erősségei és esetleges nehézségei "élesben" megfigyelhetők legyenek. A korai kötődési kapcsolat jó irányba terelése fejlődési lehetőség az anyának és számos későbbi lehetséges érzelmi-viselkedéses problémát előz meg a baba számára.

Parent and Child

Child therapy

Our experts are capable to conduct child therapy, parent counseling in English as well. Please contact us for details.

Children's Play Space