top of page
Gyermek terápiák

Komplex megközelítésű gyermekkonzultáció

A gyermekterápiák minden esetben szülőkonzultációval kezdődnek, mivel a szülő az, aki a legjobban látja gyermeke helyzetét, és aki a terápiás folyamat során is folyamatosan segíteni, támogatni tudja a gyermeket a változásban, fejlődésben. (A konzultáció előtt érdemes kitölteni egy pszichológiai kérdőívet.) Éppen ezért a szülőkonzultációk rendszeresek maradnak a folyamat végéig. A gyerekek életkoruktól függően játszanak, rajzolnak, "kreatívkodnak", szerepjátszanak a szakemberekkel, azonban e tevékenységek célja az öröm átélése mellett az is, hogy a gyermekek számukra ismerős nyelven fejezhessék ki érzéseiket, mutathassák meg konfliktusaikat és kereshessék azok megoldását.

Boy Playing with Toy Boat

Serdülő tanácsadás

A serdülőkor kiemelt időszak az ember élete során, mivel megélésben a legintenzívebb, változásokban legdúsabb időszak, ami így a fejlődés számára is óriási lehetőséget tartogat, de nehézség, elakadás, krízis veszélye is fennáll. Ebben az életkorban (14 év felett) a szülővel már ritkán történik konzultáció a fiatal nélkül a fiatal önállóságának megtámogatása, a terapeuta és a serdülő közötti bizalom megkérdőjelezhetetlensége miatt. E terápiás folyamatok sokszor rövidek, akár négy ülés is elegendő lehet pszichológiai rendelőnkben, pont az életkorra jellemző változások iránti fogékonyság miatt.

Teen Skateboarding

Szülőkonzultáció

Bármely életkor esetén előfordulhat, hogy a szülőnek merülnek fel olyan kérdései, aggodalmai, amiben szakember segítségét szeretné kérni. Gyakori kérdés, hogy egy problémásnak észlelt viselkedés valóban komoly gondot jelent-e, vagy van úgy, hogy a szülő nem érzi, hogy elég hatékonyan tudna kapcsolatba lépni gyermekével, megfelelően irányítani, segíteni őt. Ilyen esetekben már néhány alkalmas konzultáció is segítséget tud nyújtani. Érdemes a depresszióval foglalkozó pszichológiai kérdőívünket is kitölteni időpontfoglalás előtt.

Psychology Patient

Baba-mama konzultáció

A gyermek születése valódi csoda - és számos várt és nem várt nehézséget hoz, kérdést vet fel. A baba-mama konzultáció során a csecsemő jelen van az anya terápiás folyamatában, ami (logisztikai előnyei mellett) nagyon segíti azt, hogy az anya-gyermek kötődés erősségei és esetleges nehézségei "élesben" megfigyelhetők legyenek. A korai kötődési kapcsolat jó irányba terelése fejlődési lehetőség az anyának és számos későbbi lehetséges érzelmi-viselkedéses problémát előz meg a baba számára.

Parent and Child

Child therapy

Our experts are capable to conduct child therapy, parent counseling in English as well. Please contact us for details.

Children's Play Space
bottom of page