top of page
Szalainé Doba Éva

Szalainé Doba Éva

Pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető, szimbólumterápia gyakorlatvezető jelölt

Magamról:


Világéletemben segíteni akartam az embereknek és a pszichológia iránti érdeklődésem is hosszú múltra tekint vissza. Mégis csak egy későbbi életszakaszban, rengeteg élettapasztalattal a hátam mögött végeztem el a Károli Gáspár Egyetem pszichológia alap és mesterképzését. Sok önismerettel töltött óra birtokában tisztában vagyok azzal, hogy mennyire nehéz beismerni, hogy elakadtunk, egyedül nem tudjuk megoldani a problémáinkat, segítségre van szükségünk. Sőt, néha azt sem tudjuk, hogy mi a probléma, csak érezzük, hogy valami nem stimmel, szorongunk. Ezért szívesen alkalmazok olyan módszereket, melyek a tudatalattit hívják segítségül, hogy a hozzám fordulók közelebb kerüljenek a belső megoldásaikkhoz. Tapasztalatom szerint a nehézségek egyben lehetőségek is a változásra, a fejlődésre. Hiszem, hogy minden ember rendelkezik az önmegvalósítás képességével. Nekem csak az a feladatom, hogy segítsek megtalálni és elhárítani az akadályokat, amelyek meggátolják a személyiség kiteljesedését.


Módszereim:


Autogén tréning

Ez egy relaxációs módszer, melynek az a célja, hogy hozzásegítse az embert az élet nehézségeinek könnyebb legyőzéséhez. Az autogén tréning hatása abban áll, hogy az izmok ellazításán keresztül a feszültségeket leépíti, feloldja. Ezáltal a nyugtalanság is oldódik az egyre növekvő belső, nyugalmi tónus következtében, a szorongás csökken és eltűnik. Ennek pozitív fizikai vonatkozásai is lesznek: a szervezet ellenállóbbá válik, könnyebb lesz az alvás, optimalizálódik a vérnyomás. Az autogén tréning hatékony az önbizalom, az akaraterő, az önkontroll növelésére is. A technikát mindenki képes elsajátítani és pozitív hatásait megtapasztalni.


Szimbólumterápia

Módszereim között nagy hangsúlyt kapnak az imaginációs gyakorlatok. A tudattalannal, a megfoghatatlan gondolatokkal, érzésekkel, vágyakkal mindenki találkozott már élete folyamán. A lelki zavarok előzményei jórészt tudattalanok. A problémák okainak feltárása és tudatosítása a személyiségfejlődés maga. A szimbólumok segítenek abban, hogy ezek a ködös érzetek kézzelfoghatóvá, megismerhetővé váljanak és így a személyek gondolkodásában is jelentős változást idéznek elő. Vizsgálatukkal rengeteget tudhatunk meg önmagunkról.


Főbb problémakörök, melyekkel hozzám fordulhat:


  • önismeret

  • stresszkezelés, szorongásos problémák, pánikreakciók

  • hangulati zavarok, depresszív tünetek

  • életközépi válság kezelése

  • serdülőkori szorongás

  • munkahelyi stressz

Bejelentkezés:

emailen: szalaide@gmail.com

telefonon: 06304713838

bottom of page