Szakács Liliána

Szakács Liliána

Klinikai szakpszichológus, zeneterapeuta

Üdvözlöm! Szakács Liliána vagyok, klinikai- és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, okleveles zeneterapeuta. 


Főállásomban a pszichológusi oklevelem megszerzése után közvetlenül 2015-től 5 éven át pedagógiai szakszolgálatnál (korábbi nevén nevelési tanácsadó) dolgoztam, ahol munkám során gazdag tapasztalatot szerezhettem a gyermekekkel, serdülőkkel, és szülőkkel folytatott közös munkáról. 


Már az egyetem alatt elköteleződtem a gyermekekkel és szüleikkel való munka iránt; különösen sok figyelmet fordítottam az ADHD-val elő gyermekek és szüleik kihívásainak vizsgálatának, az e témában való elmerülésnek. Fontosnak tartom munkám során a rendszeres szülőkonzultációt, a nehézségekről és lehetőségekről való együtt-gondolkodást. Úgy vélem, a leghatékonyabban a szülőkkel együttműködve, egy csapatként dolgozva tudunk segíteni a gyermekeknek,hogy egy elakadás, fejlődési konfliktus során megsegítsük őt és családját. Emellett fontos a szülők saját erősségeinek kiaknázása, erőforrásaik feltárása, hogy saját gyermekük "elég jó" szülei lehessenek. 


A gyermekekkel és fiatalokkal való munkában fontos szerepet tulajdonítok a művészetterápiás elemeknek, zeneterápiás eszközöknek is.  


Munkámat rendszeres szupervízióval végzem. 


Jelenleg GYED mellett a Mind'n' tér csapat tagjaként kezdem meg magánrendelésemet, elsősorban gyermekek és szüleik, valamint fiatal felnőttek megsegítését helyezem a fókuszba.  Forduljanak hozzám bizalommal! 


"Érdekes paradoxon, hogy mire képes vagyok elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, akkor válok képessé a változásra." 

/Carl Rogers/