top of page
Szakács Liliána

Szakács Liliána

Klinikai szakpszichológus, zeneterapeuta

Üdvözlöm! Szakács Liliána vagyok, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus, okleveles zeneterapeuta.


Főállásomban a pszichológusi oklevelem megszerzése után 2015-től 5 éven át pedagógiai szakszolgálatnál (korábbi nevén nevelési tanácsadó) dolgoztam, ahol munkám során gazdag tapasztalatot szerezhettem a gyermekekkel, serdülőkkel és szülőkkel folytatott közös munkáról. Jelenleg szakértői bizottságban dolgozom, ahol diagnosztikai munkát végzek, emellett kezdtem meg magánrendelésemet a Mind 'n' Tér csapat tagjaként. Gyermekek és szüleik, valamint fiatal felnőttek megsegítését helyezem a fókuszba.


Már az egyetem alatt elköteleződtem a gyermekekkel és szüleikkel való munka iránt. Fontosnak tartom munkám során a rendszeres szülőkonzultációt, a nehézségekről és lehetőségekről való együtt-gondolkodást. Úgy vélem, a leghatékonyabban a szülőkkel együttműködve, egy csapatként dolgozva tudunk segíteni a gyermekeknek, hogy egy elakadás, fejlődési konfliktus során megsegítsük őt és családját. Emellett fontos a szülők saját erősségeinek kiaknázása, erőforrásaik feltárása, hogy saját gyermekük "elég jó" szülei lehessenek.


A gyermekekkel való munkában fontos szerepet tulajdonítok a művészetterápiás elemeknek, játékterápiás és zeneterápiás eszközöknek.


Felnőttekkel dinamikus és rendszerszemléleten alapuló feltáró beszélgetés keretében azonosítjuk a hozott nehézségek, elakadások okait és dolgozunk ki közösen olyan alternatív viselkedési mintákat, amik hatékonyabbak lehetnek a jelenben. Emellett felnőttekkel is használok relaxációs, zeneterápiás, művészetterápiás elemeket is.


Munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem.


Forduljanak hozzám bizalommal!


"Érdekes paradoxon, hogy mire képes vagyok elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, akkor válok képessé a változásra." 

/Carl Rogers/

bottom of page