top of page
Pálos Dóra

Pálos Dóra

Tanácsadó szakpszichológus, individuálpszichológiai tanácsadó, EMDR terapeuta jelölt

„Az embernek akkor van jó érzése, egyensúlya, akkor érzi magát nyugodtnak, elégedettnek, akkor érzi nehezen kivívott komfortját, ha kevés a titka, a titkos gondolata, rejtett érzelme. A hátsó gondolatok zavart keltenek a rejtett mezőkön, akadályozzák abban, hogy ’lábujjhegyre álljon’ és képességeihez viszonyított teljesítményt érjen el.” (Mérei Ferenc)


Az ELTE pszichológia szakán szereztem diplomámat, majd ugyanitt folytattam tanulmányaimat doktori képzésen. Pszichológusi végzettségem mellett kulturális antropológus vagyok. Tanácsadó szakpszichológusi képesítésemet család- és párkapcsolati tanácsadás szakirányon szereztem, így a családterápiás rendszerszemlélet meghatározó munkám során.


Emellett az individuálpszichológia módszerében szereztem képesítést és gyakorlatot (individuálpszichológiai tanácsadó). A módszer Alfred Adler nevéhez köthető, és olyan mélylélektani irányzatot jelöl, mely az egyént nemcsak a személyiségén belüli folyamatok mentén látja, hanem figyelembe veszi társas-társadalmi helyzetét is.


Jelenleg a traumák feldolgozását hatékonyan segítő EMDR terápiás képzésben veszek részt. Az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) egy olyan terápiás irány, mely traumatikus emlékek feldolgozásán keresztül segíti a jelenbeli elakadások, problémák megoldását, a tünetek kezelését.


Korábban az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Interkulturális Pedagógiai és Pszichológiai Intézetében egyetemi tanársegédként dolgoztam. Megbízott előadóként most is tanítok. Tudományos munkám során elsősorban társadalmilag stigmatizált kisebbségi csoportokkal foglalkoztam. Gyakorlati szemléletem fontos alapköve az egyén személyes fejlődése mellett társadalmi tapasztalatainak feltérképezése, tudatosítása. Kulturálisan érzékeny tanácsadói szemléletben dolgozom.


A tanácsadás folyamata a nevével ellentétben kerüli a konkrét tanácsok adását. Célja a hozzánk fordulókkal közösen haladni a kedvező változás irányába. A nehézségek leküzdéséről szóló egyéni elképzelések megtalálása, azok közös kibontása, megvalósulásuk támogatása.


Alkalmazott pszichológusként jelenleg a szociális ágazatban dolgozom, ahol gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom.


A bejelentkezés történhet a honlapon keresztül vagy az alábbi elérhetőségen:

palosdora@gmail.com


Igény szerint online konzultációt is vállalok.


Forduljanak hozzám bizalommal!

bottom of page