top of page
Oláh Marcell

Oláh Marcell

Pszichológus, DSZIT terapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő

Magamról


Oláh Marcell vagyok, 2021-ben szereztem pszichológus diplomát a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción. Jelenleg DSZIT (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) terapeutának tanulok.


Önkéntesként több évig vezettem zeneterápiás csoportokat a Vadaskert Gyermekpszichiátrián, valamint a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Intézetében. Jelenleg gyerekekkel dolgozom, a Mind’n’Tér rendelő mellett iskolapszichológusként.


A szenzoros eszköztár mellett gyakran nyúlok relaxációs, imaginációs, művészet és zeneterápiás elemekhez, melyek közül az utóbbi igen közel áll a szívemhez. Úgy gondolom, hogy igazán hatékony segítséget gyerekeknek csak a szülőkkel együttműködve tudok nyújtani, akikkel igyekszem mindig jó és partneri kapcsolatot kialakítani.


Munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem.


A pszichológusi hivatás mellett énekesként dolgozom a Szent Erfém Férfikarban. Az ISON Kulturális Központban tartott zenés-művészetterápiás gyermek foglalkozásokon ezt a két arcomat igyekszem egyesíteni.


Tanulmányaim


  • 2014-2018 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet - Pszichológia BA

  • 2017-2018 ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar - Személyiségfejlesztés Komplex Zeneterápiával

  • 2018-2021 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet - Pszichológia MA (Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia specializáció)

  • 2021 Korai intervenció és az autizmus korai tünetei és fejlesztése - Vadaskert Alapítvány

  • 2021-2022 Rajzvizsgálati Szaktanácsadó képzés (Rajzelemzési Intézet)

  • 2021-től Dinamikus Szenzoros Integrációs Terapeuta képzés

bottom of page