top of page
Odler Veronika

Odler Veronika

Pszichológus, komplex integratív gyermekterapeuta

Mi a legfontosabb számomra pszichológusi munkám során? Gyerekekkel kapcsolatban az, hogy hozzám kerülve igazán szabadnak érezhessék magukat, merjenek önmaguk lenni és kialakuljon közöttünk az a bizalmi kapocs, aminek a talaján apró lépésekben megkezdődhet a gyógyulás. Szülőkkel kapcsolatban pedig azt tartom a leglényegesebbnek, hogy hozzám bejelentkezve ne féljenek az ítélkezéstől, a megszégyenítéstől, ehelyett megtapasztalják az igazi elfogadást és megértést. Szülőnek lenni a legnehezebb dolog a világon, így természetes, hogy mindegyikünknek vannak nehézségei, elakadásai a gyereknevelés terén. Ha az engem megkereső szülők és köztem létrejött a bizalom, akkor tudunk elkezdeni együtt dolgozni, így tudunk hatékonyan segíteni a gyerekeknek.


A gyerekek jeleznek, ha valamilyen bajuk van, de nem szavakkal (vagy csak ritkán), hanem különféle módokon: például hirtelen agresszívabbá vagy visszahúzódobbá válnak, elkezdenek szervi okokkal nem magyarázható testi tüneteket produkálni, kisebbeknél szobatisztasági gondok jelentkezhetnek, megváltozhatnak az alvási vagy az evési szokások, teljesítményproblémák adódhatnak. Ilyenkor a családdal együtt nézünk rá arra, hogy mi történhetett, és együtt dolgozunk azon, hogy egy harmonikusabb, jókedvűbb gyerekké és egy harmonikusabb, jókedvűbb családdá váljanak.


Magánrendelés keretében kamaszokkal és fiatal felnőttekkel is foglalkozom, ahol felhasználom a dinamikus szemléletet, vagyis a jelenben meglevő problémákat a gyerekkori és transzgenerációs hatások összefüggéseiben segítek megérteni, keressük a korán kialakult sémák felismerését és korrigálását a jelen kapcsolatokban. A beszélgetés mellett művészetterápiás, imaginatív módszereket is alkalmazok a terápiás munkában.


Mester diplomámat 2018-ban szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, utána a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél képződtem, komplex integratív gyermekterapeuta szakon. A magánrendelés mellett óvoda- és iskolapszichológusként szereztem tapasztalatot, ahol azt tanultam meg, hogyan lehet az intézmények és családok közötti együttműködést a leghatékonyabbá tenni. 


A szakmai tapasztalatok mellett önismereti csoportban mélyítem el saját magamról, gyenge pontjaimról, személyes nehézségeimről való tudásomat annak érdekében, hogy a segítő munka során valóban a kliensekre figyelve dolgozzak. Emellett munkámat szoros és rendszeres szupervízió mellett végzem.

bottom of page