Odler Veronika

Odler Veronika

Pszichológus, integratív gyermekterapeuta jelölt

Mi a legfontosabb számomra pszichológusi munkám során? Gyerekekkel kapcsolatban az, hogy hozzám kerülve igazán szabadnak érezhessék magukat, merjenek önmaguk lenni és kialakuljon közöttünk az a bizalmi kapocs, aminek a talaján apró lépésekben megkezdődhet a gyógyulás. Szülőkkel kapcsolatban pedig azt tartom a leglényegesebbnek, hogy hozzám bejelentkezve ne féljenek az ítélkezéstől, kritikától, a megszégyenüléstől, ehelyett megtapasztalják az igazi elfogadást és megértést. Szülőnek lenni a legnehezebb dolog a világon, így természetes, hogy mindegyikünknek vannak nehézségei, elakadásai a gyereknevelés terén. Ha az engem megkereső szülők és köztem létre jött a bizalom, akkor tudunk elkezdeni együtt dolgozni, így tudunk hatékonyan segíteni a gyerekeknek.


A gyerekek jeleznek, ha valamilyen bajuk van, de nem szavakkal (vagy csak ritkán), hanem különféle módokon: például hirtelen agresszívabbá vagy visszahúzódobbá válnak, elkezdenek szervi okokkal nem magyarázható testi tüneteket produkálni, kisebbeknél szobatisztasági gondok jelentkezhetnek, megváltozhatnak az alvási vagy az evési szokások, teljesítményproblémák adódhatnak. Ilyenkor a családdal együtt nézünk rá arra, hogy mi történhetett és együtt dolgozunk azon, hogy egy harmonikusabb, jókedvűbb gyerekké és egy harmonikusabb, jókedvűbb családdá váljanak.


Mester diplomámat 2018-ban szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, utána a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél képződtem, komplex integratív gyermekterapeutaként. A magánrendelés mellett óvodákban dolgozom, azelőtt általános iskolákban helyezkedtem el. Mivel a pszichológusok számára kiemelten fontos, így önismereti csoportban mélyítem el saját magamról, gyenge pontjaimról, személyes nehézségeimről való tudásomat. Emellett munkámat szoros és rendszeres szupervízió mellett végzem.