Mi a legfontosabb számomra pszichológusi munkám során? Gyerekekkel kapcsolatban az, hogy hozzám kerülve igazán szabadnak érezhessék magukat, merjenek önmaguk lenni és kialakuljon közöttünk az a bizalmi kapocs, aminek a talaján apró lépésekben megkezdődhet a gyógyulás. Szülőkkel kapcsolatban pedig azt tartom a leglényegesebbnek, hogy hozzám bejelentkezve ne féljenek az ítélkezéstől, kritikától, a megszégyenüléstől, ehelyett megtapasztalják az igazi elfogadást és megértést. Szülőnek lenni a legnehezebb dolog a világon, így természetes, hogy mindegyikünknek vannak nehézségei, elakadásai a gyereknevelés terén. Ha az engem megkereső szülők és köztem létre jött a bizalom, akkor tudunk elkezdeni együtt dolgozni, így tudunk hatékonyan segíteni a gyerekeknek.


A gyerekek jeleznek, ha valamilyen bajuk van, de nem szavakkal (vagy csak ritkán), hanem különféle módokon: például hirtelen agresszívabbá vagy visszahúzódobbá válnak, elkezdenek szervi okokkal nem magyarázható testi tüneteket produkálni, kisebbeknél szobatisztasági gondok jelentkezhetnek, megváltozhatnak az alvási vagy az evési szokások, teljesítményproblémák adódhatnak. Ilyenkor a családdal együtt nézünk rá arra, hogy mi történhetett és együtt dolgozunk azon, hogy egy harmonikusabb, jókedvűbb gyerekké és egy harmonikusabb, jókedvűbb családdá váljanak.


Mester diplomámat 2018-ban szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, utána a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél képződtem, komplex integratív gyermekterapeutaként. A magánrendelés mellett óvodákban dolgozom, azelőtt általános iskolákban helyezkedtem el. Mivel a pszichológusok számára kiemelten fontos, így önismereti csoportban mélyítem el saját magamról, gyenge pontjaimról, személyes nehézségeimről való tudásomat. Emellett munkámat szoros és rendszeres szupervízió mellett végzem.

Odler Veronika

Odler Veronika

Pszichológus, integratív gyermekterapeuta jelölt