top of page
Kaszásné Veréczi Gabriella

Kaszásné Veréczi Gabriella

Klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus


Pszichológus diplomámat 2004-ben szereztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán. 2019-ben Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus képesítést szereztem a Semmelweis Egyetemen.


Első munkahelyem egy gyermekotthon volt, ahol lakásotthonokban 3 és 18 év közötti gyermekekkel és fiatalokkal dolgoztam több évig. Három gyermekem születése után pedagógiai szakszolgálatban helyezkedtem el, ahol tanulási képeségeket vizsgáló szakértői bizottságban dolgozom, nevelési tanácsadás keretében pedig szülőknek és a gyerekeknek segítek változatos magatartási és pszichés nehézségek megoldásában. Emellett a járási óvoda- és iskolapszichológusok munkáját is koordinálom.


Gondolkodásomra az integratív szemléletmód jellemző. Klinikusi képzésem során a kognitív-, viselkedésterápia módszere volt a legmeghatározóbb. Szupervíziós munkám során a dinamikus szemléletmód hatott rám legerősebben. Jelenleg Komplex Integratív Gyermekterápiás képzésre járok, ahol eddigi módszertáramat újabbakkal gazdagítom, és szemléletmódomat, tudásomat tovább bővítem.


A hozzám forduló családok esetében a legfontosabbnak azonban a családterápia alapjául szolgáló rendszerszemléletet tartom. A gyermek problémája csak az őt körülvevő rendszerrel együtt érthető meg. Fontosnak tartom, hogy a hozzám forduló gyerekekkel és szüleikkel is bizalmi, elfogadó légkört teremtsek, és olyan együttműködést, amiben közösen gondolkodva találunk megoldást a problémákra.


Rendelési idő: hétfő délután

bottom of page