top of page
Illés Anna

Illés Anna

Pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta, relaxációs gyakorlatvezető

Diplomámat az ELTE Klinikai- és Egészségpszichológia szakán szereztem, majd családterápiában, relaxációs módszerekben képződtem tovább. Szemléletemre leginkább a családterápia rendszerszemlélete és a pszichodinamikus gondolkodás hatott.


Önismereti, család- és párkapcsolati, pályaválasztási, életvezetési nehézségekkel fordulhat hozzám. A konzultációk során pszichodramatikus eszközökkel és Autogén Tréninggel dolgozom.


Úgy gondolom minden ember képes a fejlődésre, ha lehetőséget kap arra, hogy őszintén megmutatkozzon, időt és teret, hogy kutasson a személyes miértek dzsungelében. Életünk során vannak olyan élethelyzetek, kritikus időszakok, amikor pszichológushoz fordulni a legésszerűbb döntés. Az önismereti út, az elakadásainkkal való szembenézés küzdelmes, de nem kell rajta egyedül végigmenni. Ha teszünk érte, van lehetőség a változásra.


Úgy gondolom, az ember lelke semmit sem csinál hiába. A közös munka során próbáljuk megérteni, hogy az a viselkedés ami most nehézséget okoz, vajon a múltban mit szolgált? Mert lehet, hogy régen egy jó stratégiának bizonyult, sőt lehet hogy az egyetlen működő stratégiának, ami kiutat kínált egy nehéz helyzetből.


Szakemberként célom, hogy empátiával és feltétel nélkül elfogadással hallgassam meg a hozzám forduló embereket és hitelesen, őszintén legyek jelen a kapcsolatban. Munkámat a partneri viszony, és közös megértésre törekvés határozza meg. A konzultációk során a pszichológia eszköztárával dolgozom, ugyanakkor fontosnak tartom, hogy szakmai tudásomat szociológiai szempontokkal is bővítsem, reflektíven tudjak gondolkodni társadalmi folyamatokról.


Témák - a teljesség igénye nélkül -, mellyekkel hozzám fordulhat:


  • Önismereti kérdések

  • Családi minták megértése, szülőkkel való kapcsolat

  • Családi életszakasz-váltás: elköteleződés, gyerekvállalás, szerepkonfliktusok

  • Párkapcsolati témák: kapcsolat kialakítása, szakítás, válás

  • Önérvényesítés, önbecsülés, önbizalommal kapcsolatos kérdések

  • Kapunyitási, életkezdési nehézségek, pályaválasztási kérdések

bottom of page