top of page
Bíró Gabriella

Bíró Gabriella

Pszichológus, krízisszaktanácsadó-jelölt, life coach, gyermek és serdülő sémakonzultáns jelölt, gyerekdramatista

Röviden magamról


Míg kisgyerekként a betűk világa varázsolt el és „betűnő” akartam lenni, kamaszkoromban az emberi természet sokfélesége bűvölt el, a belső világ gazdagsága – ami a pszichológiához vezetett.


Okleveles pszichológus diplomát a Babes-Bolyai Tudományegyetem PPK karán szereztem 1998-ban, majd tanulmányaimat az ELTE PPK Tanácsadó szakpszichológus szakán folytattam, ahol megszereztem az abszolutóriumot, jelenleg tanácsadó szakpszichológus jelölt vagyok krízispszichológia szakirányon.


Képzettségeim:


Felnőtt pszichodráma-asszisztens, life coach, gyermekpszichodramatista (Kende Hanna féle), jelenleg szupervízióval kísért gyermek és serdülő sématerápiás konzultáns-jelölt vagyok.


Szakmai tapasztalatot felnőtt szerfüggőkkel és családtagjaikkal, gyermekvédelemben élőkkel, oktatási intézményben és a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban szereztem. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen hét évig oktattam és tartottam személyiségfejlesztő-, konfliktus-, stresszkezelő tréningeket.


Hitvallásom, hogy a pszichológiai egészség egy képesség: arra, hogy fizikai és érzelmi szükségleteinket adekvát módon elégítsük ki. Ehhez gyerekkori mintáink, „tanítóink” (szülőktől, családtól kezdve élethelyzetekig…) adnak kapaszkodót. Előfordulhat, hogy alapszükségleteink gyerekkorban sérülnek, így egészségtelen hiedelmeket, úgynevezett sémákat alakítunk ki magunkról és a világról, amelyek bár kezdetben segítő funkciót láttak el, később azonban akadályoznak életvezetésünkben. Ezek beazonosítása, elgyászolása, az új minták és új megküzdési módok megtalálása szupportív, empatikus szakmai jelenlétben izgalmas kihívás számomra.


Amiben segíthetek

Gyermekeknek, serdülőknek:

  • önbizalomerősítés, szorongásoldás

  • indulatkezelési-, viselkedési, beilleszkedési-, kortárskapcsolati nehézségek


Felnőtteknek:

  • önismeret fejlesztés

  • életvezetési tanácsadás, életszakaszok adta krízishelyzetek, váratlan események kapcsán

  • stresszkezelés, érzelemszabályozás

  • kapcsolati problémák, konfliktuskezelés

  • life coaching


Szülőkonzultáció: elakadás gyermeknevelési kérdésekben (pozitív fegyelmezés)

bottom of page