top of page
Komarovszky Zsófia

Komarovszky Zsófia

Pszichológus, szülő-csecsemő konzulens jelölt

Pszichológus diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon, jelenleg pedig integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens képzésen tanulok tovább. Eddigi szakmai pályafutásom során sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik megsegítésében szereztem tapasztalatot, valamint fejlesztőközpontban dolgozó pszichológusként segítettem a hozzám forduló családokat. Család- és gyermekjóléti szolgálat keretein belül jelenleg is foglalkozom kisgyermekes családokkal. Szakmai tudásom bővítése fontos számomra, célom, hogy minden további képzéssel több és több ismeretre és tapasztalatra tehessek szert, amellyel segíthetem a hozzám forduló gyermekeket, felnőtteket.


Munkám során a legfontosabbnak a rendszerszemléletben történő látásmódot tartom: hogy az egyénekre csak a körülöttük lévő környezettel kölcsönhatásban, a teljes rendszer figyelembevételével tekinthetünk. Leendő szülő-csecsemő konzulensként szintén elengedhetetlen, hogy a gyermekeket családjaik rendszerében, szüleikkel való kapcsolatukon keresztül szemléljem. Szívügyem a kisgyermekek és a családok pszichés jólléte, legyen szó akár az egészen korai életkorokban jelentkező nehézségekről.


Jelenleg elsősorban kisgyermekekkel és családjaikkal vállalok konzultációs, tanácsadási folyamatot, adott esetben különálló szülőkonzultációt. Munkámat folyamatos szakmai szupervízió kíséri.


Amiben segítségükre lehetek:


  • beilleszkedési, beszoktatási nehézségek;

  • étkezési, alvási nehézségek;

  • szobatisztasággal kapcsolatos kérdések;

  • viselkedésbeli problémák, nehézségek, hirtelen változások;

  • változások a családban (kistestvér érkezése, költözés, veszteségek, családszerkezet változása);

  • szülői eszköztár, stratégiák támogatása.


Kérem, forduljanak hozzám bizalommal!

bottom of page